Type Here to Get Search Results !

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ, στις 22 Αυγούστου

Πρόκειται να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά, δύο μέρες πριν τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με Ολάντ και Μέρκελ. Αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στην ατζέντα των εκ νέου συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πρόκειται να έρθει στην Αθήνα εντός Αυγούστου.Ο κ. Γιούνκερ έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στη χώρα μας στις 22 Αυγούστου. Στην Αθήνα, το πρόγραμμά του προέδρου του Eurogroup θα είναι ανάλογο με αυτό που είχε ακολουθήσει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συνάντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο ημέρες πριν το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις 24 και 25 Αυγούστου σε Παρίσι και Βερολίνο, όπου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Η επίσκεψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα κρίνεται εκ των προτέρων εξαιρετικά σημαντική λόγω της χρονικής συγκυρίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε έρθει στη χώρα μας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Εκ νέου συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς -ο οποίος αναμένεται να έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη νέες συναντήσεις με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη σχετικά με τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης και τις αποκρατικοποιήσεις- επιθυμεί να υπάρχουν οι λιγότεροι κατά το δυνατόν αστερίσκοι στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να μην υπάρξει αμφιβολία για τη θετική έκθεση της τρόικας. Με αυτό, άλλωστε, ως «όπλο» αναμένεται να ταξιδέψει στις 24 και 25 Αυγούστου σε Βερολίνο και Παρίσι, εκκινώντας από τις δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την προσπάθεια βελτίωσης της στάσης των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της Ελλάδος.
Αντικείμενο των συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 16:00 και την Τρίτη στις 18:00 θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ