Type Here to Get Search Results !

Συσκέψεις και συναντήσεις πριν από την έλευση της τρόικας

Εντός της εβδομάδας ξεκινούν οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
Σήμερα, Τρίτη, καταφθάνουν τα τεχνικά κλιμάκια -πέντε ομάδες ελεγκτών- οι οποίες θα πραγματοποιούν συνεχείς επαφές για την πρόοδο των μέτρων του μνημονίου, σε όλους τους κρίσιμους τομείς.
Την Πέμπτη πιθανότατα καταφθάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της, ενώ αμέσως μετά την ορκωμοσία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν κύκλο επαφών με υπουργούς, κόμματα και φορείς.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, τα κλιμάκια της τρόικας θα προχωρήσουν σε καταγραφή της κατάστασης και κυρίως των αποκλίσεων από τους στόχους του προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση του μνημονίου και τις αλλαγές που διεκδικεί η Ελλάδα, θα διεξαχθούν στο τέλος Ιουλίου και κυρίως τον Αύγουστο.
Εν όψει της έλευσης της τρόικας, το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι αν η κυβέρνηση πείσει πως με μια άλλη συνταγή μπορεί να πετύχει τους ίδιους στόχους τότε μπορεί να κάνει προσαρμογές στο πρόγραμμα.
Τη Δευτέρα το βράδυ συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, για τις προγραμματικές δηλώσεις, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνάντηση πήρε μέρος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι οι επαφές των αρχηγών θα συνεχισθούν, ενώ ερωτηθείς για την ημέρα που θα αρχίσουν οι προγραμματικές είπε πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα υπάρξει ενημέρωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ