Type Here to Get Search Results !

«Οχι πρόσθετα μέτρα για το 2012»

Στο τρίπτυχο όχι πρόσθετα μέτρα για το 2012, όχι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αναζήτηση λύσης για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδύναμων μέτρων επικέντρωσε τη χθεσινή παρέμβασή του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας στους συνομιλητές του ότι «κλειδί» αποτελεί η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπενθύμισε απλώς ότι βασικό προαπαιτούμενο για να «κλείσει» ο προϋπολογισμός είναι ασφαλώς η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως τον Δεκέμβριο του 2016.
Μάλιστα, όπως εξηγούσε αργότερα σε συνεργάτες του, τις επόμενες ημέρες οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα συμφωνήσουν σε μία πρόταση για νέο μοντέλο μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, το οποίο θα τεθεί ως βάση για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν αργότερα όσα ανέφεραν πηγές της Ιπποκράτους για τις περικοπές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν να συνεισφέρουν τα υψηλότερα εισοδήματα.
Διευκρίνιζαν ωστόσο ότι στη σύσκεψη κορυφής των τριών πολιτικών αρχηγών δεν έγινε συζήτηση για μέτρα φορολογικού χαρακτήρα.
Για μία ακόμη φορά ο Βαγγέλης Βενιζέλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη και μάλιστα όταν ρωτήθηκε εάν εξακολουθεί να υπάρχει «ταύτιση» των τριών αρχηγών, σχολίασε δηκτικά ότι η σύμπλευση των τριών κομμάτων θα υπάρχει για πολλά χρόνια, «καθώς η κυβέρνηση είναι μακράς πνοής».
Ενας πρόσθετος λόγος που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειχνε ευχαριστημένος αφορά τη συγκρότηση τις επόμενες ημέρες της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης όπου θα μετέχουν ούτως ή άλλως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και η οποία επισήμως θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξηγούσε αργότερα στους συνεργάτες του στο ΠΑΣΟΚ ότι ως βάση για την αναζήτηση των μέτρων ύψους 11,5 ευρώ θα λειτουργήσει η επικαιροποιημένη πρόταση του ΚΕΠΕ, που βρίσκει λύσεις για εξοικονόμηση 5,5 δισ. ευρώ και από εκεί και πέρα θα αξιολογηθούν και οι προτάσεις των υπουργείων, οι οποίες- σύμφωνα με την εκτίμησή του - μπορούν να αποδώσουν περίπου 5 δισ. ευρ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ