Type Here to Get Search Results !

Το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τον μηχανισμό ESM

Κάθε χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης θα συνοδεύεται από όρους, τόνισε νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, απαντώντας στις διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Με ψήφους 493 υπέρ, 106 κατά και 5 αποχές εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Γερμανικό Κοινοβούλιο και ο νόμος για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM.
Η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ενέκρινε νωρίτερα με μεγάλη πλειοψηφία το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτούνταν για την υιοθέτηση του Συμφώνου, το οποίο δεσμεύει τη Γερμανία να τηρήσει ακόμη πιο σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία.
Το Σύμφωνο αναμένεται τώρα να υπερψηφιστεί και από την Μπούντεσρατ, την Άνω Βουλή που εκπροσωπεί τα γερμανικά κρατίδια.
Κάθε χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης θα συνοδεύεται από όρους, τόνισε νωρίτερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, απαντώντας στις διαφορετικές ερμηνείες που δόθηκαν στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής από το βήμα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Η κυρία Μέρκελ έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, καθώς, όπως είπε, τα σταθερά δημοσιονομικά στοιχεία είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος. «Περισσότερη ανταγωνιστικότητα σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερη ανάπτυξη σημαίνει περισσότερη απασχόληση» τόνισε η καγκελάριος και ζήτησε να υπερψηφιστεί ο νόμος για τον ESM, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να καταστήσουμε σαφές σε όλο τον κόσμο ότι στηρίζουμε το ευρώ. Η κυρία Μέρκελ τάχθηκε δε για μια ακόμη φορά υπέρ της εισαγωγής φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. «Ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης», τόνισε.
Νωρίτερα, πάντως, βουλευτές ακόμη και από το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ και των κυβερνητικών εταίρων της, Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ζητούσαν την αναβολή της αποψινής ψηφοφορίας, επικαλούμενοι τα νέα δεδομένα για τον ESM που προέκυψαν από τη Σύνοδο Κορυφής. Προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις, η καγκελάριος είχε, πριν από την συνεδρίαση, συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του FDP.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ