Type Here to Get Search Results !

Ζητείται σχέδιο Β’ για τις Βρυξέλλες

Στάση αναμονής τηρεί το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αλλαγή σχεδιασμού για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και τον τρόπο εκπροσώπησης της χώρας.
Υπό κανονικές συνθήκες, επρόκειτο σήμερα να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) με στόχο να συζητηθούν, αφενός, οι λεπτομέρειες γύρω από τα επίμαχα θέματα της Συνόδου Κορυφής και, αφετέρου, ο ρόλος που επρόκειτο να διαδραματίσουν οι παρόντες στη βελγική πρωτεύουσα πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Τυπικά, λένε στην Ιπποκράτους, στη Σύνοδο των ηγετών παρίσταται ένας και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, θυμίζοντας αυτό που επανειλημμένως τονίζει ο Β. Βενιζέλος με αφορμή τις δυσκολίες γύρω από τη διαπραγμάτευση, δηλαδή ότι «όποιος πηγαίνει εκεί είναι μόνος του».
Οι τρεις αρχηγοί ωστόσο είχαν συμφωνήσει να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες προκειμένου να στείλουν στους εταίρους μας μήνυμα υπευθυνότητας σε σχέση με τις προθέσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά και να καταδείξουν τη βούλησή τους για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Θεωρητικά στο ΠΑΣΟΚ - με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, όπου ο κ. Παπανδρέου ήταν εντός της Συνόδου και ο κ. Βενιζέλος σε ειδική παρακείμενη αίθουσα - εκτιμούσαν ότι την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς θα βρισκόταν στο δείπνο των ηγετών οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούσαν να βρίσκονται στην αίθουσα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ίδιο κτίριο ώστε σε περίπτωση που ανέκυπτε κάποιο ζήτημα για την ελληνική πλευρά, ο κ. Σαμαράς να μπορούσε να ζητήσει την γνώμη ή τη συναίνεση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ. Κύκλοι της Ιπποκράτους έλεγαν χθες ότι δεν μπορούν να φανταστούν με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο κ. Βενιζέλος να έχει πιο ενεργό ρόλο στη Σύνοδο Κορυφής - δεδομένης της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά - απορρίπτοντας τα σενάρια περί του ενδεχομένου να αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης. «Ο κ. Βενιζέλος εξ αρχής αποφάσισε να μην ενταχθεί τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα», θύμιζαν στελέχη της Ιπποκράτους εξηγώντας ότι «στην απόφαση αυτή συνέτεινε και η άρνηση του Φώτη Κουβέλη να εκπροσωπηθεί το κόμμα του με κομματικά στελέχη ή να αποδεχθεί ρόλο αντιπροεδρίας».
Βεβαίως, όπως προσθέτουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ, το θέμα της ανάληψης της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης από τον Βαγγέλη Βενιζέλο θα μπορούσε να συζητηθεί αργότερα και εφόσον το κυβερνητικό σχήμα και το συνολικό εγχείρημα έδειχνε ότι λειτουργούσε αποτελεσματικά. Επί της παρούσης, προσθέτουν, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Ως εκ τούτου, ο κ. Βενιζέλος μαζί με συνεργάτες του θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη το βράδυ ή το πρωί της Πέμπτης προκειμένου να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στο Leaders Meeting που θα λάβει χώρα εκεί.
Πάντως, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζαν ως δεδομένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ενώ δεν απέκλειαν και την πιθανότητα συνάντησης των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη με τον υπουργό Εξωτερικών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ