Type Here to Get Search Results !

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνουν οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ανακοινωθεί σήμερα η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, καθώς εκπνέει ο χρόνος της διερευνητικής εντολής που έλαβε τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς.
Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Φώτη Κουβέλη.
Όπως γνωστοποίησαν στελέχη των τριών κομμάτων, στη χθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα στις 13.00.
Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του νέου σχήματος, όλα δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. Τα τρία κόμματα φαίνεται πως καταλήγουν πάντως σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο πιθανόν θα συμμετέχουν 15 υπουργοί και 20 υφυπουργοί.
Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Συνεδριάζει εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κινήματος στην κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τη στενή ομάδα των «επτά» στελεχών (Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοϊδης, Ανδ. Λοβέρδος, Π. Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι μπορεί να επιτευχθεί συγκρότηση κυβέρνησης μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το κρισιμότερο θέμα είναι η εθνική διαπραγματευτική ομάδα που θα επιδιώξει την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Στο σημείο αυτό μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η άρνηση, όπως είπε, του οποίου δεν θα έπρεπε να εμποδίσει τη συμμετοχή του στην ομάδα. «Δυστυχώς το αρνήθηκε και αυτό», σημείωσε, προσθέτοντας πάντως ότι η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ «θα είναι πάντα ανοιχτή».
Σύμφωνα παράλληλα με στέλεχος που συμμετείχε στη σύσκεψη, έγινε πολλή συζήτηση αναφορικά με το προγραμματικό πλαίσιο που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών κομμάτων, ενώ ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» από τα κορυφαία στελέχη να χειριστεί το θέμα της συμμετοχής των προσώπων στην κυβέρνηση, θέμα για το οποίο ακούστηκαν όλες οι απόψεις.
ΔΗΜΑΡ: Εγκρίθηκε η πρόταση Φ. Κουβέλη
Την ίδια ώρα, η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ενέκρινε με ευρύτατη πλειοψηφία την πρόταση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων. Η συνεδρίαση του οργάνου ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ