Type Here to Get Search Results !

Κυβέρνηση το αργότερο μέχρι αύριο ζήτησε ο Βενιζέλος - "Άκαρπη" η συνάντηση Σαμαρά-Καμμένου

Στις 12.30 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, για να λάβει τη διερευνητική εντολή. Από κει και πέρα θα αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για να διαπιστωθεί η δυνατότητα να επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας.
Πρώτο ραντεβού στις 18.00: Σαμαράς-Βενιζέλος
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως χρειάζεται "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής από τις δυνάμεις που θέλουν την παραμονή στο ευρώ". Ο κ. Παπούλιας τόνισε πως η χώρα δεν πρέπει να μείνει ούτε μία ώρα ακυβέρνητη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με το στενό του επιτελείο στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει στείλει το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί χωρίς χρονοτριβή.

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Πικραμμένου
Πριν από λίγη ώρα, εξάλλου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος υπέβαλε την παραίτησή στον Κάρολο Παπούλια. Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Παπούλιας απάντησε γελώντας στην παραίτηση του κ. Πικραμμένου τονίζοντας ότι δεν την κάνει δεκτή και πως θα πρέπει να εργαστεί για μερικές μέρες ακόμη. «Ελπίζω και εύχομαι να είναι λίγες αυτές οι ημέρες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας έμμεσα την ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης.
Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση άμεσα είχε επισημάνει, τέλος, νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παρέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ