Type Here to Get Search Results !

Άνοιξαν οι κάλπες για την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την κρισιμότερη από τη Μεταπολίτευση εκλογική αναμέτρηση στη χώρα.
Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν η ελληνική οικονομία, το Μνημόνιο, η τήρηση των συμφωνηθέντων για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα και τα σενάρια εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Οδηγός ψηφοφόρου: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές - Μάθε πού ψηφίζεις
Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες
Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.
Εκλογές στην Περιφέρεια
Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η ψηφοφορία στα 1.565 εκλογικά τμήματα στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος. Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά τους, αλλά καταγράφονται αρκετές απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.
Ενα μικρό πρόβλημα υπήρξε σε εκλογικό τμήμα του δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, όπου άργησε λίγο να ξεκινήσει η ψηφοφορία, λόγω καθυστερημένης άφιξης του δικαστικού αντιπροσώπου.
Πού θα ψηφίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο νωρίς το πρωί της Κυριακής και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Σαμαράς θα παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού, μαζί με στενούς του συνεργάτες.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα και ειδικότερα στο 663o εκλογικό τμήμα που βρίσκεται στο 27ο & 30ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Κασταλίας και Χιλιανδαρίου στην Κυψέλη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρίσκεται το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα ψηφίσει στις 8:30 το πρωί στην Ζαρίφειο παιδαγωγική ακαδημία (οδός Ζαρίφη 5), στην Αλεξανδρούπολη.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 1090ό εκλογικό τμήμα στο 7ο-10ο Λύκειο Περιστερίου (σχολικό συγκρότημα Χωράφα, Ιωαννίνων 82).
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα ψηφίσει στις 10:30 το πρωί στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ