Type Here to Get Search Results !

Γαλλοϊταλικός άξονας για την ανάπτυξη

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει το καθήκον της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Ρώμη ο Φρανσουά Ολάντ όπου με τον Μάριο Μόντι διαπίστωσε «ισχυρή σύγκλιση απόψεων». «Ο ελληνικός είναι κυρίαρχος λαός, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες και τώρα πρέπει να επιβεβαιώσει την προσήλωσή του στο ευρώ. Αλλά από την πλευρά της, η Ευρώπη πρέπει να κάνει το καθήκον της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα» τόνισε ο γάλλος Πρόεδρος κι έδωσε μια υπόσχεση: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να χορηγηθούν διαρθρωτικοί πόροι στην Ελλάδα». Το μήνυμα που αναμένουν οι δύο ηγέτες από τις ελληνικές εκλογές είναι «οι Ελληνες να επιβεβαιώσουν και πάλι την επιθυμία τους να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους» όπως το διατύπωσε από την πλευρά του ο ιταλός Πρωθυπουργός.
Η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκεσε μιάμιση ώρα και είχε κι ένα μήνυμα προς το Βερολίνο. Κι αυτό είναι το κοινό μέτωπο ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη με στόχο την αλλαγή πλεύσης της ευρωζώνης. Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν απολύτως σαφής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχθεί «ημίμετρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο γάλλος Πρόεδρος παρουσίασε στον ιταλό Πρωθυπουργό το γαλλικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο «ανάπτυξη - χρηματοπιστωτική σταθερότητα - νομισματική ένωση». Για το Παρίσι, το τρίπτυχο αυτό αποτελεί έναν οδικό χάρτη για τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος. Και φαίνεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ρώμης. «Η Ευρώπη - δήλωσε σε αποφασιστικό τόνο ο γάλλος Πρόεδρος - έχει ανάγκη από μηχανισμούς που θα της επιτρέψουν να στηρίξει τράπεζες και κράτη τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των κερδοσκόπων. Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής δεν θα δεχθώ ημίμετρα. Απαιτούνται μηχανισμοί σταθεροί, διαρκείς και αποτελεσματικοί για να προστατευθεί το κοινό νόμισμα από την κερδοσκοπία».
Η κοινή συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με τη φράση του ιταλού Πρωθυπουργού «διανύουμε μια κρίσιμη στιγμή για τον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ενωση». Και διακόπηκε προς στιγμήν από τους πανηγυρισμούς των υπαλλήλων του Παλάτσο Κίτζι που σε άλλες αίθουσες του πρωθυπουργικού μεγάρου έβλεπαν τον Αντρέα Πίρλο να σκοράρει στον αγώνα της Ιταλίας με την Κροατία για το Euro. «Είναι σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας…» εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Μάριο Μόντι. Ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν με τον γάλλο Πρόεδρο, ο ιταλός Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα των ευρωομολόγων είχε περίοπτη θέση στη συζήτηση. «Συζητήσαμε για το χρέος και για τα εργαλεία που θα μας χρειαστούν ώστε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις αγορές» δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Ενα από αυτά τα εργαλεία είναι «η έκδοση κοινών τίτλων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ