Type Here to Get Search Results !

Μπ. Ομπάμα: Μήνυμα για Ελλάδα και Ευρώπη

Παρέμβαση υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ»
Παρέμβαση υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έκανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Η δήλωσή του χαρακτηρίζεται από τους συνεργάτες του «μήνυμα-καμπάνα» για τους ηγέτες της Ευρώπης που συνεχίζουν να κωλυσιεργούν και να μη λαμβάνουν δραστικά μέτρα και αποφάσεις για να τερματιστεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη.
Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ομπάμα δεν έκρυψε τους κινδύνους που κρύβει για τον ελληνικό λαό και συνολικά την Ευρώπη η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη και προειδοποίησε ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά για την πολύπαθη ελληνική οικονομία. Κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν κεφάλαια για το τραπεζικό σύστημα, και σημείωσε ότι «οι λύσεις των προβλημάτων είναι δύσκολες, αλλά υπάρχουν λύσεις».
Οι θυσίες
Ο Λευκός Οίκος ζητά από τους ηγέτες της Ευρώπης να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την κρίση του 2008 και να επιχειρήσουν τερματισμό της κρίσης μέσω της ενίσχυσης των τραπεζών, οι οποίες θα αναγκαστούν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
Ο κ. Ομπάμα επανέλαβε ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και άφησε να εννοηθεί ότι θα πάνε χαμένες εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
«Ο ελληνικός λαός είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσει ότι εάν εγκαταλείψει την ευρωζώνη τα δεινά του θα είναι χειρότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για πρώτη φορά παραδέχθηκε μάλιστα ότι η κρίση στην Ευρώπη είναι εν μέρει υπεύθυνη για τη συνέχιση των οικονομικών προβλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός ηγέτης θα κλιμακώσει τις πιέσεις προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, στοχεύοντας στην ανακοίνωση συνολικής λύσης μέχρι τις 18 Ιουνίου, ημέρα έναρξης της συνόδου κορυφής στο Μεξικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ