Type Here to Get Search Results !

Der Spiegel: Η Μέρκελ εισηγήθηκε πράγματι δημοψήφισμα

Το Der Spiegel "καίει" τη Μέρκελ σχετικά με το περιβόητο δημοψήφισμα που φέρεται να είχε εισηγηθεί στον Κ. Παπούλια. Διαβάστε τι αναφέρει το δημοσίευμα
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε πράγματι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην έντυπη έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρ
α.
Όπως επισημαίνεται σε άρθρο το οποίο τιτλοφορείται "Η Ευρωζώνη απειλεί να πετάξει έξω την Ελλάδα", το ζήτημα του δημοψηφίσματος είχε τεθεί στην διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου Eurogroup από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε εκείνη την συνεδρίαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επικεφαλής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Φίλιππο Σαχινίδη φέρεται ότι είπε πως «αν κάναμε τώρα μια μυστική ψηφοφορία για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η συντριπτική πλειοψηφία θα ήταν εναντίον της', ενώ πρόσθεσε ότι "οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η τελευταία ευκαιρία", και υπογράμμισε ότι εάν και τότε δεν καταστεί δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση η οποία θα υλοποιήσει τους όρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, "τότε, τέλος!".
Στην ίδια συνάντηση, σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Σόιμπλε έφερε στην συζήτηση και το θέμα ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το οποίο θα μπορούσε να διεξαχθεί παράλληλα με τις εκλογές και μέσω του οποίου οι Έλληνες θα έπρεπε με ένα "ναι" στο ευρώ να δεχτούν και το συμφωνηθέν πρόγραμμα λιτότητας. Αυτό το σχέδιο φέρεται να εισηγήθηκε στον Κάρολο Παπούλια η Άγγελα Μέρκελ, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ επισημαίνεται και η διάψευση της γερμανικής κυβέρνησης.
Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι ιδιαίτερη πίεση στον κ. Σαχινίδη κατά το τελευταίο Eurogroup άσκησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, οι οποίοι τόνισαν ότι οι ίδιοι κάνουν το παν για να υλοποιήσουν τους όρους της ΕΕ για την εξυγίανση των δημοσιονομικών τους, ενώ η Ελλάδα συνεχώς αθετεί τις υποσχέσεις της για μεταρρυθμίσεις.
Άλλοι Ευρωπαίοι υπουργοί υποστήριξαν ότι είναι πάντα οι Έλληνες οι οποίοι με την χαλαρότητά τους ανάβουν πάλι τη φωτιά της μετάδοσης του κινδύνου για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ