Type Here to Get Search Results !

Διεθνής κατακραυγή για Λαγκάρντ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στα ανύπαρκτα περιθώρια χαλάρωσης των όρων της δανειακής σύμβασης και την παντελή έλλειψη συμπάθειας προς τους Ελληνες στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν την έντονη ενόχλησή τους, ενώ στο προφίλ της στο facebook είχαν αναρτηθεί μέχρι χθες το βράδυ περισσότερα από 14.000 σχόλια - σε ρυθμούς 300 μηνυμάτων ανά 20λεπτο - εκ των οποίων αρκετά ήταν υβριστικά. Αν και η κ. Λαγκάρντ έσπευσε να αναδιπλωθεί με γραπτή δήλωσή της στις ηλεκτρονικές σελίδες της, εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης μιλώντας σε κανάλι σημείωσε πως η προσέγγιση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου ήταν «κάπως απλουστευτική».
«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας», εμφανίστηκε να λέει η κ. Λαγκάρντ απευθυνόμενη στον ελληνικό λαό μέσω συνέντευξης που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στη βρετανική εφημερίδα «Guardian». «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στον Νίγηρα… Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια απ' ό,τι στην Αθήνα», είπε. Τόνισε δε ότι την απασχολούν όσοι φοροδιαφεύγουν και πως η Ελλάδα δεν θα τύχει καλύτερης αντιμετώπισης απ' ό,τι μία χώρα του Τρίτου Κόσμου.
Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στον «Guardian» και ενώ οι σελίδες της στο facebook είχαν γεμίσει με υβριστικά και μη σχόλια, η κ. Λαγκάρντ με γραπτή δήλωσή της επιχείρησε να ανασκευάσει αναφέροντας πως τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Αμεσα αντέδρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος ο οποίος είχε μεταβεί το Σάββατο στο Ναύπλιο: «Οπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης, και το λέω απευθυνόμενος στην κ. Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει». Σχετικά με το θέμα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ανέφερε: «Παρά το γεγονός ότι η κ. Λαγκάρντ αναγνώρισε το λάθος της και ανασκεύασε τη δήλωσή της, πραγματικά ο μέσος Ελληνας αναρωτιέται, αυτήν την περίοδο, με τέτοιες δηλώσεις, τι μπορεί κανείς να επιδιώκει;». Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σχολίασε χθες ότι «το τελευταίο που επιζητούμε στην Ελλάδα είναι η συμπάθειά της», ενώ η ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι «η κ. Λαγκάρντ οφείλει να γνωρίζει ότι ούτε τα παιδιά της Αθήνας ούτε τα παιδιά του Νίγηρα επαιτούν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ