Type Here to Get Search Results !

Πιέσεις έξω, ναυάγια μέσα

Το αναμενόμενο ναυάγιο της διερευνητικής προσπάθειας για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ουσιαστικό νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα μεταθέτει, για την εκ των πραγμάτων κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, τις τελευταίες ελπίδες ότι θα σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση και θα αποφευχθεί νέα προσφυγή στις κάλπες τον επόμενο μήνα.
Η υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια σύσκεψη που όπως όλα δείχνουν θα συγκληθεί την Κυριακή, μια και σήμερα αναμένεται να λάβει τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, θα αποτελέσει κρας τεστ για τις αντοχές του πολιτικού συστήματος όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Θα πραγματοποιηθεί δε μέσα σε εντεινόμενο δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα, καθώς πλήθος παρεμβάσεων ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και εκπροσώπων των δανειστών απειλούν ευθέως τη χώρα με αποπομπή από την ευρωζώνη. Παράλληλα από χθες, και προφανώς ως συνέπεια των αλλεπάλληλων δηλώσεων του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, εκτυλίσσεται ένα θρίλερ σχετικά με την καταβολή της δόσης των 5,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - η οποία, από ό,τι όλα δείχνουν, δεν θα καταβληθεί ολόκληρη από το EFSF, σε μια προσπάθεια πίεσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης!
Το κλίμα γίνεται ακόμη βαρύτερο καθώς κορυφαία μέσα ενημέρωσης (όπως οι «Financial Times») προβλέπουν ότι η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την ευρωζώνη.
Σε αυτό το ζοφερό κλίμα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πραγματοποίησαν και χθες συναντήσεις στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναζητήσουν συγκλίσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης στη χώρα.
Ωστόσο, όπως διαφάνηκε και από τις δηλώσεις τους, εξαντλήθηκαν στη ρητορική και όχι στις προθέσεις δεδομένου ότι αντί των συγκλίσεων αναζητήθηκαν σημεία σύγκρουσης για να ναυαγήσει και αυτή η προσπάθεια.
Το αξιοσημείωτο των χθεσινών συναντήσεων στο πλαίσιο των επαφών του κ. Τσίπρα ήταν η άρση από τον ίδιο του όρου να προχωρήσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος σε δηλώσεις μετανοίας προκειμένου να καταστεί εφικτός ο διάλογος με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ