Type Here to Get Search Results !

Στον Αλ. Τσίπρα σήμερα η δεύτερη διερευνητική εντολή

Στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει από τον Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα μεταβεί στις 14:00 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τις χθεσινές άκαρπες διερευνητικές προσπάθειες του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων η οποία θα περιλαμβάνει την άρνηση του Μνημονίου, το σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων και το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας.
Χθες, συνεδρίασε η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκφράστηκε ικανοποίηση για την εκλογική επίδοση, αλλά και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ όπου συζητήθηκε η τακτική που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή.
Ακαρπες οι προσπάθειες της ΝΔ
Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη διερευνητική εντολή, που είχε λάβει νωρίτερα, μετά τις διαδοχικές επαφές του με τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα.
«Κάναμε ό,τι είναι δυνατό με τη νέα σύνθεση της Βουλής. Απευθύναμε την πρότασή μας σε όλα τα κόμματα, που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά είτε απέρριψαν ευθέως τη συμμετοχή τους, είτε έθεσαν ως όρο τη συμμετοχή άλλων. Που όμως δεν δέχονται», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών.
Όπως εξήγησε, προσπάθησε να βρει λύση «για μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία».
Αναφερόμενος στην έκβαση των επαφών του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν δέχθηκε, καθώς έχει δεσμευτεί για προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο κ. Βενιζέλος, τού πρότεινε να γίνει ευρύτερη κυβέρνηση ενότητας με τη συμμετοχή, πέραν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ