Type Here to Get Search Results !

Δεν άφησα τη Γαλλία να γίνει Ελλάδα του Παπανδρέου

Οι δύο διεκδικητές της γαλλικής προεδρίας, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ διασταύρωσαν χθες τα ξίφη τους στο τηλεοπτικό ντιμπέϊτ, το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 20 εκ. τηλεθεατές. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης ανταλλάχθηκαν εκατέρωθεν πυρά για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την εθνική συσπείρωση.
Ο νυν γάλλος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, Νικολά Σαρκοζί, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, τους κάλεσε την Κυριακή να μην κάνουν λάθη γιατί τόσο η Γαλλία όσο και η Ευρωζώνη βρίσκονται σε περίοδο κρίσης, καθώς και ότι η ευθύνη τους είναι ιστορική.
«Εγώ έχω ένα πειστήριο για το πνεύμα αυτής της συσπείρωσης: δεν υπήρξε ούτε μία βιαιότητα κατά τη διάρκεια της πενταετίας μου», απάντησε ο Σαρκοζί. «Υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για συσπείρωση κι εκείνοι που την έχουν κάνει πράξη», τόνισε.
Από την πλευρά του ο κ. Ολάντ δήλωσε πως ζητάει την αλλαγή, καθώς όπως είπε οι Γάλλοι νιώθουν πολύ διχασμένοι.
Επίσης, ο κ.Σαρκοζί τόνισε πως ο αντίπαλός του δεν είναι ο κατάλληλος να προβάλει ως συσπειρωτής, διότι επέτρεψε στους δικούς του να επιτεθούν στον απερχόμενο πρόεδρο, να τον συγκρίνουν με τον Αμερικανό χρηματιστή Μάντοφ, ή να συγκρίνουν ορισμένες από τις συγκεντρώσεις του με τις εκδηλώσεις των Ναζί στη Γερμανία, ή του Φράνκο στην Ισπανία.
Οταν η συζήτηση στράφηκε στην οικονομική κατάσταση, ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ, πέρασε αμέσως στην επίθεση τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Σαρκοζί η ανεργία στη χώρα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις: «η ανεργία μας αυξήθηκε, η ανταγωνιστικότητά μας υποβαθμίσθηκε και η Γερμανία τα καταφέρνει καλλίτερα από εμάς», τόνισε.
«Η Γερμανία εφήρμοσε την αντίθετη πολιτική από αυτή που εσείς προτείνετε στους Γάλλους. Η Γερμανία έκανε αυτά (...) που εσείς αρνείσθε να κάνετε...πολύ φοβούμαι πως το επιχείρημα αυτό γυρνά επικίνδυνα εναντίον σας», ήταν η απάντηση του γάλλου Προέδρου.
Ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε πως θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων κατά 300 ευρώ, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαρκοζί ότι δεν κάνει ποτέ λάθη, αλλά τα ρίχνει όλα στην κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη.
Από την πλευρά του, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε πως ουδέποτε έχει ρίξει τις ευθύνες του αλλού και πάντα τις αναλαμβάνει, ενώ υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του λιτότητας λέγοντας πως αυτές ήταν εκείνες που έπρεπε να παρθούν για να μην οδηγηθούμε στην καταστροφή. Μάλιστα, δήλωσε πως απόδειξη της σωστής κατεύθυνσης που έχει η χώρα είναι πως δεν έχει ακόμα υπάρξει ύφεση στη Γαλλία όπως στις περισσότερες άλλες χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ