Type Here to Get Search Results !

Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη

Εντείνεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομματικών επιτελείων στην τελική ευθεία για τις κάλπες, με τους πολιτικούς αρχηγούς να οξύνουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, με στόχο την ενίσχυση της εκλογικής τους δύναμης.
Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
Στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του κινήματος, Ευ. Βενιζέλος, εξέφρασε χθες την εκτίμηση ότι το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου βρίσκεται σε αυτούς που το 2009 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι, αναποφάσιστοι, επιφυλακτικοί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν κάνει καμιά αυτοκριτική και του καταλόγισε «σιωπή των αμνών ή των πονηρών πολιτευτών», επειδή δεν τοποθετείται απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αποδέσμευση της χώρας από το Μνημόνιο το 2015.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «ντεμοντέ» την εμμονή του κ. Σαμαρά σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και αναγκαστική δική του πρωθυπουργία και επέμεινε στο τρίπτυχο «δεσμευόμαστε-εγγυόμαστε-μπορούμε».
Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και την κατηγόρησε για «πολιτικό μικρομεγαλισμό και παιγνίδι με τη φωτιά στις πλάτες των Ελλήνων». «Θέλει σώνει και καλά να κυβερνήσει τώρα, θέλει να γίνει πρωθυπουργός και αυτός», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στη στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι θέλει επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις, όπως και ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στον ΟΛΠ [OLPr.AT] την Τετάρτη στις 10.00 πμ ενώ στις 14.00 θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Την Πέμπτη το απόγευμα θα μιλήσει στην Ρόδο και την Παρασκευή στις 19.00 θα μιλήσει στην Πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια ώρα, το κόμμα επικεντρώνεται στη συσπείρωση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων του επικεντρώνεται, όπως συζητήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα [Βλέπε άρθρο] .
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απέρριψε τα σενάρια για συγκυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνάντησής του με νέους επαγγελματίες, επιστήμονες και ανέργους. Δεν θα κάτσω στη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να είμαι πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση.
Υποστήριξε ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σε τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και επανέλαβε ότι το ζητούμενο για την επόμενη μέρα είναι η ανάπτυξη.
Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες λέγοντας ότι δεν έχουν ιδεολογία και κοινή γραμμή αλλά μοναδικό στόχο «να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ».
Στο στόχαστρό του μπήκε η Χρυσή Αυγή κατηγορώντας την ότι αποτελεί την ιδεολογική προέκταση του ναζισμού. «Χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την Κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, έκανε εκτενή αναφορά στη λαθρομετανάστευση σε ομιλία του στην Πάτρα σημειώνοντας ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση.Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος ακινήτων ανακοίνωσε την αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ. Το «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974 θα διερευνηθεί από δικαστικούς και θα αναζητηθεί το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο από Εξεταστική, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «ο λαός οφείλει να ξέρει» και ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ