Type Here to Get Search Results !

Σαχινίδης-Λαγκάρντ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη με την Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον, όπου συζητήθηκε και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, μετά το πέρας της συνάντησης, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
"Η συζήτηση με την κ. Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα, το οποίο διαμορφώνεται μετά την έγκριση του προγράμματος και την επιτυχή υλοποίηση του PSI. Έγινε αναφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη συνεργασία που έχουμε με το ΔΝΤ και τα άλλα μέλη της τρόικας. Επισημάνθηκε πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κεφαλαιακής θωράκισης, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό τους ρόλο", τόνισε ο κ. Σαχινίδης και πρόσθεσε:
"Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και η εντός των στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2012".
Ο υπουργός Οικονομικών είχε, επίσης, την ευκαιρία να έχει αρκετές συναντήσεις με στελέχη του ΔΝΤ και αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, με τους οποίους συζήτησε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις τρέχουσες ελληνικές και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ