Type Here to Get Search Results !

Προεκλογικός καβγάς Γεννηματά - Μιχελάκη

Πρεμιέρα της προεκλογικής εκστρατείας με άγριο καβγά έκαναν χθες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη σκιά της προφυλάκισης Τσοχατζόπουλου. Η σφοδρή σύγκρουση ξεκίνησε όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης επιχείρησε να συνδέσει τον πρώην υπουργό με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, σύνδεση την οποία χαρακτήρισε «πολιτική χυδαιότητα» η ομόλογός του Φώφη Γεννηματά. «Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των Tor m-1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά. Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που, το 2010, αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, προκαλώντας την άμεση απάντηση της ομολόγου του Φώφης Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε ποτέ να συνδέσει τον κ. Σαμαρά προσωπικά, ούτε με το Βατοπέδι, ούτε με τους κουμπάρους, ούτε με τα δομημένα ομόλογα, ούτε με την υπόθεση Παυλίδη, δηλαδή με υποθέσεις της περιόδου 2004-2009, γιατί θέλουμε πάντα να διαχωρίζουμε την ατομική πολιτική και ποινική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων από κόμματα και κυβερνήσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «η στάση της αγγίζει τα όρια της πολιτικής χυδαιότητας», θυμίζοντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ διέγραψε ευθύς εξαρχής τον Ακη Τσοχατζόπουλο από το κόμμα.
Παράλληλα όμως το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι από τη δήλωση της ΝΔ προκύπτει μείζον ζήτημα ως προς τη λειτουργία της παρούσας κυβέρνησης, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται να μην έχει υλοποιήσει συνειδητά από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι σήμερα τον ισχύοντα νόμο του κράτους για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια.
«Ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται έτσι να εκτελεί κομματικές εντολές που παραβιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις και τους νόμους του κράτους και εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους τα ποσά που έχει καταβάλει μέχρι το 2009 το ελληνικό Δημόσιο, τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και κατέληξε: «Φτηνά κομματικά παιχνίδια με την εθνική άμυνα και τη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων δεν μπορεί να παίζει κανείς».
Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δίνει μια άλλη διάσταση κατηγορώντας και τα δύο κόμματα για «επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να ξεπλύνουν τις μνημονιακές τους αμαρτίες». «Η σύμβαση αυτή μπορεί να υπογράφτηκε από τον κ. Τσοχατζόπουλο αλλά εκτελείται ακόμα και σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι συνυπεύθυνοι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τόσο για την υλοποίησή της όσο και γιατί σιωπούν απέναντι στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παγώσει η σύμβαση και να επανεξεταστεί από μηδενική βάση» τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ