Type Here to Get Search Results !

Μπλόκο στη διπλή χρήση αποδείξεων

Μπλόκο στο ενδεχόμενο διπλής χρήσης αποδείξεων που έχουν καταγραφεί ήδη με τη φοροκάρτα επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών έξι μήνες μετά την επίσημη πρεμιέρα της κάρτας αποδείξεων και ενώ μόλις 53.767 φορολογούμενοι έχουν γι' αυτήν μια θέση στο πορτοφόλι τους.
Το μέτρο προχωρά με βραδείς ρυθμούς,
τα περισσότερα καταστήματα εξακολουθούν να μην έχουν υποδομές υποδοχής της φοροκάρτας και όσοι καταστηματάρχες μπορούν να την υποστηρίξουν εφεξής θα πρέπει να φροντίσουν να ακυρώνουν τις χάρτινες αποδείξεις με μια σφραγίδα ώστε να μη μετράνε διπλές στη συλλογή των απαιτούμενων αποδείξεων.
Οπως προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, όλες οι αποδείξεις λιανικής πώλησης τα δεδομένα των οποίων έχουν καταγραφεί στη φοροκάρτα θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων», είτε μηχανογραφικά είτε με σφραγίδα.
Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι μπορεί να μπλοκάρει τη διπλή χρήση αποδείξεων ή ακόμα και φαινόμενα εμπορίας αποδείξεων που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν στο πλαίσιο της συλλογής των απαιτούμενων για την κάλυψη του αφορολογήτου.
Για να εντοπιστούν οι παραβάτες, βέβαια, θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι, καθώς φέτος οι αποδείξεις δεν υποβάλλονται μαζί με τις δηλώσεις αλλά φυλάσσονται στο σπίτι για την περίπτωση που γίνει έλεγχος.
Οι φορολογούμενοι φέτος πρέπει να αναγράψουν στη δήλωσή τους αποδείξεις αξίας 25% του ατομικού εισοδήματος με μέγιστο όριο απαιτούμενων αποδείξεων τα 15.000 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος δηλώσει περισσότερες αποδείξεις δεν κερδίζει τίποτα, αν λείπουν αποδείξεις επιβάλλεται στη διαφορά ποινή φόρου 10%.
Μετράνε όλες οι αποδείξεις εκτός από δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (π.χ. αυτοκίνητα), δαπάνες που μειώνουν τον φόρο (ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.λπ), λογαριασμοί (φως, νερό, τηλέφωνο σταθερά και κινητά), εισιτήρια σε κάθε είδους μεταφορικό μέσο και δαπάνες που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ