Type Here to Get Search Results !

Αιμορραγία διαρκείας στο ασφαλιστικό

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων σε συντάξεις στο μέλλον σε περίπτωση που η ύφεση συνεχιστεί. Η αρχή θα γίνει από τον εξορθολογισμό των κοινωνικών επιδομάτων, που σήμερα παρέχονται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι απώλειες από την ύφεση αναμένεται να κοστίσουν στα ασφαλιστικά ταμεία περί τα 9 δισ. , ενώ σε 12 δισ. υπολογίζονται οι επιπτώσεις από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.
Παράλληλα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οι απώλειες από τη μείωση των μισθών υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ενώ η αύξηση της ανεργίας αποστερεί το σύστημα κοινωνικής προστασίας από πόρους της τάξης άνω των 7 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Ο Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι διακόπηκαν παράνομες παροχές σε ποσοστό 80%, με συνολικό όφελος για το ασφαλιστικό 4,5 δισ. ευρώ, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να διεκδικήσουν 2,5 δισ. ευρώ απ' όσους λάμβαναν παράνομα επιδόματα. Παράλληλα θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες εκείνων που μεσολάβησαν.
Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε και στις συντάξεις θανόντων που λάμβαναν παράνομα συγγενείς τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι υπηρεσίες δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν ποιος από τους συγγενείς των θανόντων έπαιρνε τη σύνταξή τους, ωστόσο πρόσθεσε ότι αναζητούνται και θα βρεθούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ