Type Here to Get Search Results !

Βαθύτερη ύφεση για το 2012 βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας

Βαθύτερη θα είναι η ύφεση για το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, που δημοσιοποιούνται την Τρίτη. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ΤτΕ αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5%, εκτιμώντας πλέον ότι η ύφεση μπορεί να υπερβεί αυτό το ποσοστό και ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013, ενώ προβλέπει πως η ανεργία θα υπερβεί το 19%.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρά τις προβλέψεις αυτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.
Ο διοικητής της ΤτΕ θα συστήνει ταχύτερους ρυθμούς και εντατικοποίηση των προσπαθειών και την υιοθέτηση μίας εθνικής στρατηγικής προκειμένου να επανέλθει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά από το 2013. Ο ίδιος θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα, όπως η ολοκλήρωση του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο:
ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον
επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων
η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων
η υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης
Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γ.Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ