Type Here to Get Search Results !

Eurogroup: 800 δισ. ανάχωμα στην κρίση χρέους

Σε αύξηση των κονδυλίων του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ΟΝΕ, προκειμένου να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της κρίσης.
Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Eurogroup, το συνδυασμένο δανειοδοτικό όριο θα ανέλθει στα 700 δισεκατομμύρια, από τα 500 που ήταν προηγουμένως. Αν συνεκτιμηθούν τρέχουσες χρηματοδοτήσεις ύψους 102 δισ. προς χώρες που υποστηρίζονται από τον EFSF, το «συνολικό τείχος που έχει κινητοποιήσει» η ευρωζώνη ανέρχεται σε 800 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σε ανακοίνωσή του το Eurogroup αναφέρει ότι «Η σταθερότητα και η ακεραιότητα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης απαιτούν τα ταχεία και δραστικά μέτρα που είχαν πρόσφατα ληφθεί, μαζί με περαιτέρω βήματα προς μία πραγματική Ένωση Δημοσιονομικής Σταθερότητας» και προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη των αγορών αποφασίστηκε τα κονδύλια των ταμείων διάσωσης (EFSF/ESM) να ανέλθουν στα 800 δισ. ευρώ. Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Eurogroup.
Πάντως, το Reuters τονίζει ότι αυτό ενδεχομένως να μην είναι αρκετό για να πειστούν οι αγορές.
Νωρίτερα, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ είπε ότι η ευρωζώνη θα «συνδυάσει» δύο κεφάλαια διάσωσης, προκειμένου να χρήματα να είναι αμέσως διαθέσιμα σε περίπτωση ανάγκης. Τα 500 δισ. προέρχονται από το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM), 200 δισ. από το προσωρινό μηχανισμό στήριξης (EFSF) και τα υπόλοιπα προέρχονται από διμερή δάνεια και άλλα εναπομείναντα κεφάλαια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ