Type Here to Get Search Results !

Πρωτοφανή μέτρα και επιφυλακή για τις παρελάσεις


Επί ποδός βρίσκονται αστυνομία, εισαγγελικές και τοπικές Αρχές που έχουν λάβει πρωτοφανή μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων καθώς και της αυριανής στρατιωτικής, στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ήδη από το τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ την στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής αναμένεται να περιφρουρήσει δύναμη 7.000 αστυνομικών.
Οι Αρχές είναι αποφασισμένες να λάβουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται, ώστε η 191η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας να μην αμαυρωθεί κατά τρόπο ανάλογο της περυσινής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Επίκεντρο των εορτασμών και πιθανών διαμαρτυριών, αναμένεται να είναι το κέντρο της Αθήνας. Για τον λόγο αυτό, δήμος και αστυνομία έχουν στρέψει στη στρατιωτική παρέλαση της Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους.
Σιδερόφρακτη παρέλαση
Το σχέδιο αποτροπής των εκτρόπων περιλαμβάνει κιγκλιδώματα που θα περιορίζουν την κίνηση, αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, προληπτικές προσαγωγές ακόμη και αφ υψηλού παρατηρητές – αστυνομικούς που θα επιβλέπουν τις συγκεντρώσεις ακροβολισμένοι σε ψηλά κτίρια στο κέντρο της πόλης.
Στον βασικό σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται και η συνεισφορά μελών των ενόπλων δυνάμεων που, μαζί με αστυνομικούς της Ασφάλειας, θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πλατείας Συντάγματος και γύρω από την εξέδρα των επισήμων, που -όπως πάντα- θα στηθεί μπροστά στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Κάλυψη με διαπίστευση
Σκοπός των Αρχών είναι ο περίγυρος της εξέδρας να είναι πλήρως ελεγχόμενος. Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας είναι ότι ακόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.
Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ και για τους ακροδεξιούς
«Κανέναν συμπαραστάτη στο έργο της δεν χρειάζεται η ΕΛΑΣ» τονίζεται από την Κατεχάκη. Η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως σαφής σε σχέση με τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων που με ανακοινώσεις τους προσφέρθηκαν να... συνδράμουν την αστυνομία στην προστασία των παρελάσεων.
«Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και δεν χρειάζονται αυτόκλητοι σωτήρες», δήλωσε πρόσφατα άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης. Η κινητοποιήσεις των ακροδεξιών στοιχείων αποτελούν επιπλέον «πονοκέφαλο» για τις Αρχές. Οι αξιωματικοί διαμηνύουν πάντως ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ανοχή ή κανενός είδους συνεργασία με κανέναν εκτός Σωμάτων Ασφαλείας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ