Type Here to Get Search Results !

Μπένι... μόνος στην κούρσα της διαδοχής

Η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μπήκε στην τελική ευθεία. Ο Ευ. Βενιζέλος ανακηρύχθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος μοναδικός υποψήφιος, διαθέτοντας ευρύτατη υποστήριξη. Το επόμενο στοίχημα είναι η συγκέντρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού μελών και φίλων στην εκλογή της ερχόμενης Κυριακής.
Ευ. Βενιζέλος: «Γύρω από την υποψηφιότητά μου συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει στο ΠΑΣΟΚ». Χρ. Παπουτσης: «Τα διαδικαστικά τεχνάσματα επικράτησαν της πολιτικής ουσίας»
Σε... παράσταση για έναν ρόλο αναδεικνύεται η διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε και, τηρώντας ο ίδιος το καταστατικό με την κατάθεση «ισχυρού» αριθμού υπογραφών, είναι τελικά ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.
Στην κούρσα της διαδοχής επιχείρησε να προσέλθει και ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ωστόσο... ουδέποτε κατέθεσε μαζί με την υποψηφιότητά του (όπως και ο Στ. Τζουμάκας) και τις 94 υπογραφές - βασική προϋπόθεση κατά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για την έγκριση μιας υποψηφιότητας για την ηγεσία.
Επί ένα διήμερο, άλλωστε, βουλευτές και στελέχη πηγαινοέρχονταν στην αίθουσα και στους διαδρόμους του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, συζητώντας σχεδόν για το ίδιο θέμα, αν δηλαδή αποχωρώντας από κει θα είχε εγκριθεί παραπάνω από μία υποψηφιότητα για την ηγεσία της Ιπποκράτους.
Εμπειρα στελέχη σχολίαζαν ανοιχτά ότι η «αναβλητικότητα» του κ. Παπουτσή σχετικά με το άνοιγμα των χαρτιών του για τον αριθμό των υπογραφών που είχε συγκεντρώσει φανέρωνε αδυναμία για την τήρηση του καταστατικού, τη στιγμή που το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών είχε εξασφαλίσει διπλάσιο από τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών από βουλευτές και στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου φθάνοντας τις 189 υπογραφές.
Ο κύβος είχε εκ των πραγμάτων ριφθεί, αν και στελέχη που επέλεγαν την «ουδέτερη ζώνη» -δεν υπέγραφαν ούτε υπέρ του κ. Βενιζέλου ούτε υπέρ του κ. Παπουτσή- διέκριναν περιθώρια για μια πολιτική κίνηση, έστω και στο παρά πέντε, για περισσότερες υποψηφιότητες.
Είναι όμως γεγονός ότι για αρκετούς μήνες, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μέχρι το κάθε στέλεχος, η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας προσδιοριζόταν από την παραδοχή για την απόλυτη τήρηση του καταστατικού, ενώ τις τελευταίες μέρες αυτό μπήκε στη σφαίρα της ερμηνείας. Το σίγουρο είναι ότι στο πολιτικό επίπεδο, η επικράτηση του κ. Βενιζέλου θεωρείτο σίγουρη - όπως και επιβεβαιώθηκε από την στήριξη των περισσοτέρων κορυφαίων στελεχών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ