Type Here to Get Search Results !

Βουλή εννέα κομμάτων χωρίς αυτοδυναμία

Βουλή εννέα κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά καταγράφει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, ενώ τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου - και το ΛΑΟΣ - βιώνουν περαιτέρω μείωση των ποσοστών τους.
Η ΝΔ παρουσιάζεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση πρώτη, αυτή τη φορά με ποσοστό 28%. Δεύτερο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ενώ την τέταρτη θέση διεκδικούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 11%. Ακολουθούν το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4%, και τέλος η Χρυσή Αυγή με 3,5%. Το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη μένει εκτός βουλής, ενώ 27,5% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.
Οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες - το 52% - διαφωνούν με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, έναντι 38% που συμφωνούν.
Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ενώ το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Δυσαρεστημένο απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται το 87% των ερωτηθέντων. Πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος εμφανίζεται ο Φ. Κουβέλης, ακολουθούν οι Γ. Δημαράς, Α. Τσίπρας, Α. Σαμαράς, Α. Παπαρήγα, Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γ. Παπανδρέου. Το 45% αντιμετωπίζει θετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ