Type Here to Get Search Results !

Αλλοι αισιοδοξούν αλλά ο λαός οδηγείται σε μόνιμη φτώχεια

« Η Ελλάδα αλλάζει, είναι η ώρα να κοιτάξουμε μποστά» δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να οδηγηθούν σε καλύτερο δρόμο.
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, εκφράστηκε η στήριξη της Ευρώπης στην εφαρμογή πολιτικών που θα προάγουν ανάπτυξη και θα δημιουργούν θέσεις εργασίας. «Η Ευρώπη μάς δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Ας μην τη διαψεύσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να διαψευστούν όσοι λένε ότι η Ελλάδα θα αποτύχει. «Η Ελλάδα μπορεί και θα το αποδείξει» είπε χαρακτηριστικά.
O πρωθυπουργός τόνισε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα περισσότερο αισιόδοξος μετά τις αποφάσεις της Συνόδου, σημειώνοντας ότι από τις συζητήσεις με τον ορόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και άλλους επιτρόπους, έχει γίνει σαφές ότι η ανάπτυξη είναι κορυφαία προτεραιότητα της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της Συνόδ
ου συζητήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές και ελήφθησαν αποφάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης, οι οποίες είναι σημαντικές για την Ελλάδα. Όπως είπε, οι αποφάσεις αυτές «ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για έξοδο από την οικονομική κρίση» και η Ελλάδα πρέπει να τις αξιοποιήσει. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στις αποφάσεις της Συνόδου γίνεται σαφές ότι παράλληλα με τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, είναι δυνατό να εφαρμοστούν μέτρα που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, θα στηρίξουν την επενδυτική δραστηριότητα, θα βοηθήσουν την ανάκαμψη και θα στοχεύσουν συστηματικά στην αντιμετώπιση της «απαράδεκτα υψηλής» ανεργίας, ιδιαίτερα νέων, θα εκσυγχρονίσουν τη δημόσια διοίκηση και θα ενισχύσουν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
«Έχουμε πολλά να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, τονίζοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο οι πόροι του ΕΣΠΑ, μεταφέροντας κονδύλια σε προγράμματα και χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εργασίας. Επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν έργα υποδομών, όπως π.χ. η κατασκευές αυτοκινητοδρόμων, που έχουν σταματήσει, και να εξασφαλιστούν κεφάλαια από το εξωτερικό.
Ανέφερε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί καλύτερα η πολιτική στον τομέα των εξαγωγών, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η ανάκαμψη τα τελευταία δύο χρόνια και να συνεχιστεί η αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η εξερεύνηση πιθανών υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να συνεχιστεί με αποτελεσματικό τρόπο η αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και να σχεδιαστεί σταθερό, απλό και κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.
«Με την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας η Ελλάδα καταβάλλει σήμερα τεράστια προσπάθεια και θέλει να αφήσει πίσω της τις πρακτικές που την έφεραν στα πρόθυρα χρεοκοπίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η προσπάθειες, που γίνονται, αποδίδουν και αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ