Type Here to Get Search Results !

Το ΔΝΤ θα χορηγήσει 28 δισ. σε 17 ισόποσες δόσεις έως το 2016

ΤHN έγκρισή του για την παροχή δανείου ύψους 28 δισ. ευρώ στην Ελλάδα εντός της επόμενης 4ετίας έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, υιοθετώντας αντίστοιχη πρόταση που είχε καταθέσει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΝΤ ο διεθνής οργανισμός θα συνεισφέρει 19,8 δισ. ευρώ στο δεύτερο «πακέτο» στήριξης, το οποίο με τη συμβολή και της ευρωζώνης θα φθάσει στα 130 δισ. ευρώ, ενώ θα δώσει στη χώρα μας επιπλέον 8,2 δισ. ευρώ το 2015.
Η διοίκηση του ταμείου, βασιζόμενη και στην έκθεση που κατέθεσε ο εκπρόσωπός του στην τρόικα Πολ Τόμσεν, αποφάσισε ότι το ποσό των 28 δισ. ευρώ θα κατανεμηθεί σε 17 ισόποσες δόσεις των 1,65 δισ. ευρώ, εκάστη εκ των οποίων θα δίνεται στην Ελλάδα ανά τρίμηνο, αφού φυσικά η χώρα μας έχει εκπληρώσει πλήρως τα συμφωνηθέντα.
Μετά την απόφαση της διοίκησης του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου του κ. Τόμσεν, του δεύτερου τη τάξει εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Μαρκ Φλάναγκαν, τα δύο στελέχη τόνισαν κατ'Α αρχήν την ανάγκη πλήρους και απαρέγκλιτης εφαρμογής όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της νυν ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.
Ο κ. Τόμσεν υποστήριξε ότι βάσει των εκτιμήσεων των οικονομολόγων του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος θα διαμορφωθεί στο 116,5% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η Ελλάδα να μπορέσει να «βγει» εκ νέου στις αγορές το 2015. Τα δύο στελέχη του ταμείου επισήμαναν ακόμη ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να «καλύψει» το κενό της ανταγωνιστικότητας που έχει δημιουργηθεί, ενώ προσέθεσαν ότι δεν θεωρούν «εμπόδιο» την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών σε ό,τι αφορά την ορθή εφαρμογή των αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ