Type Here to Get Search Results !

Επαφές Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Οι δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη στους κόλπους του Eurogroup για την έγκριση του νέου δανειοδοτικού προγράμματος της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, και της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup και την στάση των εταίρων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ανακοίνωσε, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ότι ο κ. Παπαδήμος είχε χθες (Τετάρτη) μακρά τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ θα συνεχίσει και αύριο (Παρασκευή) τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει όλες τις δεσμεύσεις που απαιτήθηκαν και είναι επαρκέστατες. «Έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις και προσδοκούμε ότι την Δευτέρα το θέμα θα κλείσει θετικά».
Ο κ. Καψής πρόσθεσε πώς αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» και πώς «εμείς περιμένουμε να κλείσει την Δευτέρα».
Ωστόσο, οι τέσσερεις χώρες με τρία «ΑΑΑ» (Γερμανία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, μολονότι έχουν αποδεχθεί όλο το οικονομικό πρόγραμμα, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις και είναι δύσπιστες για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να το εφαρμόσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κύκλοι της ΝΔ μετά τη συνάντηση ήταν «συγκρατημένα αισιόδοξοι» ότι οι αποφάσεις την επόμενη Δευτέρα θα είναι θετικές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει βεβαιότητα. «Η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε. Ο λαός έκανε πολλές θυσίες», ήταν το μήνυμα του αρχηγού της ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει διατυπωθεί καμία νέα αξίωση ούτε καινούργιες δεσμεύσεις.
Το θέμα του ειδικού λογαριασμού που έχει τεθεί στο τραπέζι παραμένει ακόμη ανοικτό και, εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική συζήτηση, η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα σχόλιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης ειδικού Επιτρόπου για την Ελλάδα, ούτε ζήτημα παρακράτησης δημοσίων εσόδων για να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ