Type Here to Get Search Results !

Η τρομοκρατία της χρεωκοπίας και το διάγγελμα πτώχευσης του λαού

Σε απόλυτα δραματικούς τόνους αλλά με ρεαλιστικές επισημάνσεις, καθαρές απαντήσεις στα διλήμματα και με πίστη για την έκβαση της μάχης, παρά την οδυνηρή διαδρομή, απευθύνθηκε χθες μέσω της ομιλίας του στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
«Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο», ξεκίνησε να λέει ο πρωθυπουργός, με φόντο την εν εξελίξει πολιτική κρίση και τις παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης.
Αποσαφηνίζοντας ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει δίλημμα, αλλά «ένα και μόνο ζητούμενο: να δώσουμε ολόκληρο τον εαυτό μας και τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία και μια εθνική ήττα», ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε χαρακτηριστικά στέλνοντας σαφή μηνύματα προς τους υπουργούς και τα τρία κόμματα ότι «Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι, ακόμα και με σφιγμένα δόντια, να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις».
Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, εισπράττοντας διάθεση «αποχώρησης» από την κρίσιμη και ύστατη μάχη της χώρας από πολιτικές δυνάμεις (είτε κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ, που θα καταψηφίσει, είτε από βουλευτές και υπουργούς), επέλεξε να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο παρανόησης. Και το ξεκαθάρισε με τις πρώτες του φράσεις.
«Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας, ωστόσο, δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε. Τις συνέπειες θα τις πληρώσει η χώρα πανάκριβα και ιδιαίτερα όσοι παλεύουν σήμερα να τα βγάλουν πέρα σε μια δύσκολη πραγματικότητα.
Αυτή την ώρα προέχει η ανάγκη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εγκριθεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση. Κάθε άλλη εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. Είναι αυτονόητο ότι όποιος διαφωνεί και δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Παπαδήμος, αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οποίους το Eurogroup δεν ενέκρινε προχθές το νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την εκκίνηση της διαδικασίας για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών (του PSI).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ