Type Here to Get Search Results !

Νέα παράταση στο θρίλερ για την Ελλάδα

Γράφει: Νικόλ Λειβαδαρη
Παράταση αγωνίας παίρνει το θρίλερ της νέας «ευρω-διάσωσης» της χώρας μας μετά την ακύρωση του Eurogroup της Δευτέρας - ακύρωση, που οφείλεται στη διπλή καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων τόσο για το «κούρεμα» του χρέους όσο και για τα νέα μέτρα που αξιώνει η τρόικα.
Οι διαφωνίες για τη συμμετοχή του δημόσιου επίσημου τομέα (OSI) στην αναδιάρθρωση του χρέους είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η κομβική αιτία στην εμπλοκή, γεγονός που οδήγησε χθες τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που σχεδιαζόταν για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.
Οπως είπε, είναι πιθανό να γίνει κάποια άλλη στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας, ενώ πολλά αναμένεται να κριθούν και στη συνάντηση που θα έχουν εκτάκτως στο Παρίσι τη Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στο επίκεντρο της εμπλοκής παραμένουν οι διαφωνίες για τη συμμετοχή του δημόσιου, επίσημου τομέα (OSI) στο ελληνικό «κούρεμα» - μία προοπτική, που εξακολουθεί να συναντά τις ισχυρές αντιστάσεις της ΕΚΤ αλλά και του Βερολίνου.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι μόνον η συμμετοχή των ιδιωτών, το PSI, δεν αρκεί για να καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος έως το 2020 και επιβάλλεται είτε η συμμετοχή και της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών στο «κούρεμα», είτε η επιπλέον χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω του δεύτερου «πακέτου» διάσωσης.
Υπό τα δεδομένα αυτά στις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μπαίνουν και νέες εναλλακτικές και, όπως ανέφεραν χθες πηγές της ΕΕ, συζητείται ξανά η αύξηση του νέου δανείου προς την Ελλάδα στα 145 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 15 δισ. ευρώ σε σχέση με την αρχικά συμφωνηθείσα βοήθεια των 130 δισ., κυρίως για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ