Type Here to Get Search Results !

Σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Περισσότερες από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στο επίκεντρο των σκληρών διαπραγματεύσεων βρέθηκαν οι αιματηρές περικοπές που ζητούν οι δανειστές για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και τις επικουρικές συντάξεις, από τις οποίες θα προέλθει περαιτέρω μείωση του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων κατά 25%.
Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη δεύτερη συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνία για την ανάγκη μείωσης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και για τη διατήρηση του νομικού πλαισίου για την επέκταση της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για έξι μήνες μετά τη λήξη τους (μετενέργεια).
Η ΓΣΕΕ διαφώνησε με την πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για διετές ή τριετές πάγωμα των αυξήσεων, ενώ δεν ετέθη στη συνάντηση το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
Η διαφωνία της ΓΣΕΕ για το πάγωμα των αυξήσεων εκτιμάται από ορισμένους ότι ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση, πιθανότητα την οποία απεύχονται τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι.
Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν επίσης να αποστείλουν επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την τρόικα και την Κομισιόν και επισήμαναν ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων. Oι επιστημονικοί συνεργάτες των φορέων θα διαμορφώσουν το ευρύτερο πλαίσιο προτάσεων για την ανταγωνιστικότητα.
Με δεδομένο το πλαίσιο της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων, προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ