Type Here to Get Search Results !

Σχέδιο για μείωση 20% στα λεφτά των κομμάτων

Ψαλίδι 20% στην κρατική επιχορήγηση των κομμάτων και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει περιλαμβάνονται στις προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση για το νέο θεσμικό πλαίσιο του πολιτικού χρήματος.
Στο ύψος των 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο εισηγήθηκε χθες ο κ. Γιαννίτσης να ανέλθει η κρατική χρηματοδότηση για την επόμενη πενταετία, δηλαδή μειωμένη 20% σε σχέση με το 2011, με παράλληλο περιορισμό 30% της επιχορήγησης που δίνεται για έρευνα και επιμόρφωση.
Λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε πακέτο βασικών προτάσεων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Διευκρίνισε πως είναι εφικτό να υπάρξει ένα προσχέδιο νόμου, δεδομένου πως η κυβέρνηση δεν είναι υπηρεσιακή. Εθεσε όμως δύο προϋποθέσεις για την πιθανή ψήφισή του: οι αλλαγές να μην είναι δευτερεύουσας σημασίας και να συναινέσουν τα κόμματα που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Το αγκάθι των 244 εκατ. ευρώ, που αποτελούν τα χρέη των κομμάτων σε δάνεια για τα οποία έχουν δεσμεύσει τις επιχορηγήσεις των επόμενων ετών, επιχειρεί επίσης να αντιμετωπίσει η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών. Για τον λόγο αυτό αναφέρεται πως θα παρακρατείται 60% των επιχορηγήσεων ώστε να καταβάλλεται απευθείας από το Δημόσιο για την αποπληρωμή των δανείων με ταυτόχρονο πάγωμα της σύναψης νέων δανείων μέχρις ότου εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των κομμάτων.
Παράλληλα, προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση, ορίζεται πως τα κόμματα δεν θα μπορούν να εκχωρούν ως εγγύηση για τη λήψη δανείου την κρατική επιχορήγηση, πέραν αυτής του τρέχοντος κάθε φορά έτους ή κατ' ανώτερο τα δύο έτη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ