Type Here to Get Search Results !

Με 168 «ναι» πέρασε η σύσταση της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Χωρίς διαρροές από τα δύο μεγάλα κόμματα - ακόμη και ορισμένοι από τους διαγραφέντες συντάχθηκαν με τις επίσημες γραμμές - και με τις ψήφους του ΛΑΟΣ, των ανεξάρτητων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς («όχι» δήλωσε η ΝΔ και «παρών» ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το έλλειμμα του 2009 και την αμφισβήτηση στατιστικών στοιχείων. Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν 168 «ναι», 76 όχι», 12 «παρών», ενώ απουσίαζαν 44 βουλευτές. Το πόρισμα πρέπει να εκδοθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου.
Νωρίτερα είχε προκληθεί ένταση όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι οδήγησε τη χώρα στην εξαθλίωση και πως η ΝΔ αναγκάστηκε «να βάλει πλάτες» για να σώσει τη χώρα.
Η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν άμεση. Εκανε λόγο για «απύθμενο πολιτικό θράσος που βλάπτει τη Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει στη ΝΔ να βλάψει τη χώρα. Και πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ, μην εκτίθεστε σε αντιφάσεις… Θα κάνετε αυτό που πρέπει για τη σωτηρία της χώρας. Το θέμα δεν είναι εάν θα γίνει ή όχι Εξεταστική, αλλά να διερευνήσουμε σε βάθος τις ευθύνες για την αδιανόητη απειλή που υπονομεύει την πορεία της χώρας και δημιουργεί αμφισβητήσεις για το εάν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί… Να επανέλθουμε στη βάση της λογικής και να αποφασίσουμε τη συγκρότηση της Εξεταστικής, αλλιώς μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν έχει αντικείμενο ούτε τώρα ούτε στο μέλλον…».
Ακόμη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι με τροπολογία θα ψηφιστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση - όπως και οι κυβερνήσεις της ΕΕ - θα δεσμεύεται σε ανώτατο επίπεδο, είτε Πρωθυπουργού είτε προέδρου της Βουλής, για την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ