Type Here to Get Search Results !

Στα τυφλά 15.000 απολύσεις

Στα τυφλά θα γίνουν οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που απαιτεί η τρόικα, με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παραπέμπει το σύστημα αξιολόγησης σε επόμενη φάση και στο πλαίσιο ριζικού εξορθολογισμού του Δημοσίου.
Η ευθύνη για την επιλογή των υπηρεσιακών μονάδων ή εποπτευόμενων φορέων που θα καταργηθούν βαρύνει κάθε υπουργείο ξεχωριστά και μετά τον προσδιορισμό τους θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση υπαλλήλων.
«Η σύμφωνη θέση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση οριοθετεί και το πλαίσιο των κινήσεων για κάθε υπουργείο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας πως οι απολύσεις τέθηκαν για πρώτη φορά από την τρόικα στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία αφορά το σύνολο του Δημοσίου και συγκεκριμένα όλα τα υπουργεία, τους εποπτευόμενους φορείς, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού Δικαίου, ΔΕΚΟ, δήμους και περιφέρειες.
Η διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να εφαρμοστούν οριζόντια κριτήρια, όπως έγινε με το μέτρο της εφεδρείας, δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα ληφθούν υπόψη ρητά προσδιορισμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλά απλώς ότι οι φορείς που θα επιλεγούν προς κατάργηση θα πρέπει να είναι άνευ αντικειμένου ή ζημιογόνοι.
Στελέχη του Δημοσίου προέκριναν δύο εναλλακτικές διαδικασίες που μπορεί να ακολουθηθούν για την κάλυψη του αριθμού των 15.000 απολύσεων, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν αναμένεται να γίνουν ατομικές αξιολογήσεις καθώς δεν υπάρχει χρόνος.
«Ενα υπουργείο το οποίο έχει πέντε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και κάποιες γραμματείες μπορεί να επιλέξει να καταργήσει ορισμένες από αυτές και να προχωρήσει σε απόλυση του συνόλου του προσωπικού τους» ανέφεραν, περιγράφοντας τη μία πιθανή διαδικασία.
Η δεύτερη διαδικασία που ενδέχεται να επιλεγεί είναι αντίστοιχη αυτής που ίσχυσε για φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα που συγχωνεύθηκαν ή καταργήθηκαν - όπως ο ΟΣΚ, το ΙΓΜΕ, ο ΟΔΔΥ κ.ά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ