Type Here to Get Search Results !

Τηλεφωνική επικοινωνία Σταύρου Δήμα με Μπαν Κι Μουν

Τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν και το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, είχε ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, ενόψει της επικείμενης συνάντησης στο Green Τree της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Δήμας εξέφρασε την υποστήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες του ΓΓ, τονίζοντας ότι η επίλυση του Κυπριακού, για να είναι βιώσιμη, θα πρέπει να προέλθει από τους ίδιους τους Κυπρίους, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, τεχνητά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε την ανησυχία του για τις επανειλημμένες υπαναχωρήσεις της τ/κ πλευράς ως προς βασικές πτυχές της λύσης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να υπάρξει απόκλιση από το πλαίσιο, που ορίζουν οι ίδιες οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και οι μέχρι τώρα συμφωνίες των δύο πλευρών.
Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρόεδρο Χριστόφια ο κ. Δήμας αντάλλαξε απόψεις και πληροφορίες στο πλαίσιο του στενού συντονισμού, που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Δήμας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρόεδρο Χριστόφια, ενόψει της συνάντησης και εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο και τις προσπάθειες της για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με την ευκαιρία της συνομιλίας, οι κκ. Δήμας και Μπαν συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, υπό το φως των συναντήσεων που είχε ο Προσωπικός Απεσταλμένος του ΓΓ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους των δύο χωρών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ