Type Here to Get Search Results !

Oλα ανοιχτά και στη μέση η συναίνεση

Η θυελλώδης συνάντηση του πρωθυπουργού με Σαρκοζί και Μέρκελ στις Κάνες έχει προκαλέσει τρικυμιώδη κατάσταση στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ. Στο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό όλα είναι ανοιχτά. Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, επέμεινε στη γραμμή εθνικής συναίνεσης. Κατέστησε σαφές ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του
Σε ένα πολυδαίδαλο τοπίο, όπου συμπολίτευση και αντιπολίτευση αδυνατούν να συμφωνήσουν για τους όρους συνεννόησης, κινούνται τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εν όψει της αποψινής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Είναι προφανές ότι δεν είναι η... ψηφοφορία το πρόβλημα που προκαλεί (και εκ των προτέρων) αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Το ασφυκτικό πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου τον Ιούνιο, του πολυνομοσχεδίου πρόσφατα με τα νέα και άγρια μέτρα αποσυντονίζουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, δημιουργούν εστίες "φωτιάς" στο Υπουργικό Συμβούλιο και επί μήνες φτάνουν το σύνολο της κυβερνητικής παράταξης στα... όρια.
Χθες δεν υπήρχε στέλεχος ή βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ που να μην ένιωθε ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από... κοσμογονικές πολιτικές αλλαγές, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου γυρνούσε μετά το "χαστούκι" των Κανών για να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, καλώντας αρχικά τον Αντ. Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το... σίριαλ κράτησε πολλές ώρες.
Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιγραφή των εντάσεων από τους καλά γνωρίζοντες δείχνει διακυμάνσεις και στελέχη που ταυτόχρονα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σκάλες στον σχεδιασμό για την "επόμενη μέρα", αναμένοντας κατ' αρχάς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να μιλήσει για την "ταμπακέρα" μετά το "χαστούκι" (από Μέρκελ, Σαρκοζί) και την επιστροφή του από τις Κάνες. Θα παραιτηθεί, θα μείνει, θα συνεργαστεί, θα αρχίσουν διερευνητικές εντολές, θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος αρχηγός στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν; Και τι θα κάνουν τα κορυφαία στελέχη, που επιχειρούν να κρατήσουν αποστάσεις, αλλά ταυτόχρονα "κουρνιάζουν" ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν το βήμα που θα ήθελαν;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ