Type Here to Get Search Results !

Eurostat: Υψηλότερη η ανεργία τον Ιούλιο

Υψηλότερη, τουλάχιστον κατά μια ποσοστιαία μονάδα, είναι η ανεργία τον Ιούλιο σύμφωνα με την Eurostat, σε σχέση με την ανεργία που κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, για τον ίδιο μήνα.
Συγκεκριμένα, στο μέσον της τουριστικής περιόδου η Eurostat καταγράφει ανεργία 17,6% ενώ η Στατιστική Υπηρεσία έδωσε ποσοστό 16,5%. Έτσι, ο πραγματικός αριθμός των ανέργων αντί των 820.000 που κατέγραψε η Στατιστική Υπηρεσία ήταν 870.000, σύμφωνα με την εκτίμηση της Eurostat.
Η διαφορά στην εκτίμηση οφείλεται στο ότι η μέτρηση της Eurostat, όπως η ίδια ανακοινώνει, βασίζεται στην εξαγωγή δεδομένων, απευθείας από την έρευνα του εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Ευρωπαϊκή υπηρεσία.
Την ίδια ώρα, λόγω της έντασης της οικονομικής κρίσης και της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας συμπιέζονται συνεχώς οι μισθοί στο ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι οποίες αντικαθίστανται από θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης με μισθούς κάτω από 500 ευρώ μικτά το μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, 285.000 εργαζόμενοι απασχολούνται με τετράωρα και μηνιαίους μισθούς, 457 ευρώ μικτά.
Έκρηξη ανεργίας και στην Ευρώπη
Η ανεργία αναδεικνύεται σε υπ' αριθμόν 1 κοινωνικό πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Eurostat, στις 17 χώρες της Ευρωζώνης, μόνο τον Σεπτέμβριο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 188.000 ενώ οι άνεργοι έφτασαν ήδη τα 16,2 εκατομμύρια.
Δραματική έκκληση απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Αχελ Γκουρία, ώστε να ληφθούν γρήγορα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, λόγω της κρισιμότητας του προβλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ