Type Here to Get Search Results !

“Να γιατί στηρίζω την κυβέρνηση Παπαδήμου”

Με σκοπό να περιορίσει τις αντιδράσεις από την συμμετοχή και στήριξη της νέας κυβέρνησης και να επαναφέρει την ηρεμία στο εσωτερικό της ΝΔ ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Δευτέρα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Παρασκευή μία ομάδα περίπου 30 βουλευτών με ετερόκλητες αφετηρίες και στοχεύσεις εξέφρασαν τις διαφωνίες τους με την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Προκαλεί εντύπωση ότι μεταξύ αυτών είναι και ένας από τους πέντε βουλευτές οι οποίοι προ δύο εβδομάδων σχεδίαζαν δημόσια δήλωση από κοινού με συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ υπέρ της συγκυβέρνησης. Το ίδιο πρόσωπο εφέρετο όσο ήταν υπό διαμόρφωση η κυβέρνηση Παπαδήμου να πιέζει ποικιλοτρόπως ώστε να βάλλει η ΝΔ δικό της υπουργό Δικαιοσύνης προβάλλοντας ότι υπάρχουν ανοικτές υποθέσεις της διακυβέρνησης Καραμανλή. Είναι ερώτημα αν ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει τις κινήσεις του βουλευτή και τις εγκρίνει.
Επίσης μεταξύ των δυσαρεστημένων υπάρχουν βουλευτές που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε θέσεις υπουργών ή υφυπουργών ή να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα σε θέσεις της διοίκησης.
Πέρα όμως από τις προσωπικές επιδιώξεις υπάρχουν δύο βασικές ενστάσεις στην τακτική του κ. Σαμαρά. Οι νεοφιλελεύθεροι και μεσαιοχωρίτες του κόμματος συμφωνούν με την στροφή αλλά θα ήθελαν πιο ουσιαστική και ένθερμη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Θα προτιμούσαν και περισσότερα πρόσωπα από τη ΝΔ και ανοικτή ημερομηνία εκλογών μέχρι να ρυθμιστούν όλες οι εκκρεμότητες της ελληνικής οικονομίας έναντι των εταίρων και των δανειστών της. Ζητούν δηλαδή ουσιαστική συγκυβέρνηση και όχι απλώς πολιτική στήριξη προς άρση του αδιεξόδου.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι βουλευτές που ασκούν κριτική στην εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής πολιτικής και στην συμμετοχή στην κυβέρνηση. Θεωρούν ότι αυτή η στροφή δημιουργεί στρατηγικό κενό στη ΝΔ και την καθιστά στο εξής συνυπεύθυνη στην πολιτική που θα εφαρμοστεί με το ανάλογο κόστος. Στους βουλευτές αυτούς συγκαταλέγονται οι της λαικής δεξιάς καθώς και οι “σαμαρικοί” οι οποίοι παραμένουν βέβαια πιστοί στον αρχηγό αλλά με πολλές ενστάσεις και επιφυλάξεις.
Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ένιοι εξ όσων διαφωνούν με την στροφή Σαμαρά -όπως ο κ. Παναγιώτης Καμμένος- να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση. Επίσης είναι αμφίβολο αν θα ψηφίσουν τον προυπολογισμό του 2012 καθώς και τα μέτρα που μπορεί να έχουν αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θα έλθουν όμως προς ψήφιση στο προσεχές διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ