Type Here to Get Search Results !

Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος αλλά και το πλαίσιο λειτουργίας της νέας κυβέρνησης.
Ενδεχομένως σήμερα οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, για το οποίο έχουν ακουστεί τα ονόματα των κ.κ. Λ. Παπαδήμου, Π. Ρουμελιώτη και Ν. Διαμαντούρου, αλλά και στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.
Στις 12.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι οι χθεσινές επικοινωνίες του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκαν «με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού».
Λίγο νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η συμφωνία για τον νέο επικεφαλής δεν έχει κλείσει ακόμη, σημείωνε όμως πως οι συνομιλίες συνεχίζονται «σε εποικοδομητικό πνεύμα».
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, αρχικά επικρατέστερο εμφανιζόταν το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμου, ωστόσο, στο προσκήνιο ήρθε αργότερα και το όνομα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου, καθώς και του Ελληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Όπως μετέδωσε το Reuters, o κ. Διαμαντούρος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το πρακτορείο ειδήσεων, επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε διερευνητική προσέγγιση σχετικά με το ενδεχόμενο να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. «Υπήρξε ένα διερευνητικό τηλεφώνημα χθες (την Κυριακή) και έκτοτε δεν υπήρξε κάποια επαφή», δήλωσε ο κ. Διαμαντούρος, σύμφωνα με το πρακτορείο. Διευκρίνισε επίσης ότι ο ίδιος δεν απέρριψε την πρόταση υπό την προϋπόθεση να εκπληρωθούν ορισμένοι όροι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ