Type Here to Get Search Results !

Ιστορική συμφωνία για Εθνική Ενότητα

Μεγάλο βήμα που αποσοβεί εθνικές περιπέτειες αποτελεί η ιστορική συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για Εθνική Ενότητα. Η νέα κυβέρνηση θα οδηγήσει τη χώρα στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και στις εκλογές
Μια ιστορική συμφωνία για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα "συνυπέγραψαν" χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς υπό το "βλέμμα" του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας βρίσκεται προ των πυλών και μόνο "ακραία απρόοπτα" (και απολύτως δευτερεύοντα) μπορεί να ανακόψουν την πορεία συγκρότησής της, καθώς και τον ορισμό του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, που παρασκηνιακά έχουν συζητήσει οι δύο πλευρές.
Ηταν μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα η χθεσινή, όπου ο κ. Παπανδρέου κρατούσε την "μπαγκέτα" των πρωτοβουλιών, έχοντας προαναγγείλει εν τω μεταξύ την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και συνδέοντάς τη με τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης με τη σφραγίδα των δύο μεγάλων κομμάτων (τουλάχιστον).
Η κορυφαία συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο επιβεβαίωσε τις προθέσεις όχι μόνο του πρωθυπουργού - όπως και τις επιφυλάξεις τους για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας. Η αλήθεια είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου προσήλθε στο ραντεβού με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες είχε δημοσιοποιήσει: για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτώβρη, τη διενέργεια εκλογών αμέσως μετά με την ευθύνη μιας κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε από άλλη βάση, την οποία "φώτισε" με δηλώσεις του ακόμη και τις τελευταίες ώρες. Ζητούσε άμεσα εκλογές και συμφώνησε να γίνουν μετά το κρίσιμο "χρονοδιάγραμμα".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ