Type Here to Get Search Results !

«Ο Παπανδρέου επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης»

Πρώτο θέμα στο σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των ειδησεογραφικών πρακτορείων είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή, με τις ανταποκρίσεις από την Αθήνα να εστιάζουν στη δέσμευση του πρωθυπουργού να προχωρήσει άμεσα σε διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ή «εθνικής σωτηρίας» όπως τη χαρακτηρίζουν αρκετά Μέσα.
Reuters: Η θητεία του Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία φτάνει στο τέλος της
Το Reuters μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου επιβίωσε της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και κυρίως απέφυγε την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες που θα τορπίλιζε την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας και θα πυροδοτούσε έναν νέο γύρο κρίσης στην Ευρωζώνη. Το τηλεγράφημα συνεχίζει με τη διαπίστωση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «διασφάλισε» τις ψήφους που χρειαζόταν για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Καταλήγει όμως με τη διαπίστωση πως η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία φαίνεται να φτάνει στο τέλος της. Νωρίτερα το πρακτορείο μετέδιδε πληροφορίες περί συμφωνίας του Γιώργου Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με τη στήριξη των μικρότερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, όχι όμως και της Νέας Δημοκρατίας.
MarketWatch: "Κλειδί" η απόσυρση διενέργειας δημοψηφίσματος
Το αμερικανικό MarketWatch τονίζει πως η δέσμευση Παπανδρέου να προχωρήσει άμεσα στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού του εξασφάλισε την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου και παράλληλα διασφαλίζει την συμφωνία στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Τονίζει δε πως κλειδί στην όλη διαδικασία ήταν η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποσύρει την πρότασή του για διενέργεια δημοψηφίσματος.
ΒΒC: Κέρδισε την κρίσιμη ψηφοφορία γιατί θα «μοιραστεί την εξουσία»
Το ΒΒC έχει πρώτο θέμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο τηλεγράφημά του τονίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την κρίσιμη ψηφοφορία αφού υποσχέθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να «μοιραστεί την εξουσία». Στην ανταπόκριση από την Αθήνα μεταφέρεται κι ένα χρονικό της μαραθώνιας συνεδρίασης στη Βουλή και τονίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι τυχόν καταψήφισή του και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφική εξέλιξη για την χώρα. Αναφέρεται τέλος και στην επωδό της ομιλίας του περί της προσωπικής του στάσης και επιλογής να μην είναι καν ο ίδιος επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού που θα δημιουργηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ