Type Here to Get Search Results !

Oξύνθηκαν τα πνεύματα στη Βουλή για τις καταλήψεις

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη Βουλή για το θέμα των καταλήψεων και τη γενικότερη κατάσταση στα σχολεία, κατά τη διάρκεια σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου με το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.
Επίκαιρη Ερώτηση Θ. Παφίλη στην Α. Διαμαντοπούλου
«Το σχολείο δεν λειτουργεί με τους όρους που θέτει το ΠΑΜΕ. Το σχολείο λειτουργεί με το θεσμικό πλαίσιο και τους νόμους που έχει θεσπίσει η Πολιτεία. Υπάρχει το σχολικό συμβούλιο και η σχολική επιτροπή. Πρέπει να συγκεντρωθούν οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η τοπική αυτοδιοίκηση για να δουν τα προβλήματα που έχει κάθε σχολείο και να αποφασίσουν πώς θα τα αντιμετωπίσουν. Με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσουν και οι εκπαιδευτικοί ακολουθώντας τους κανόνες του οργανωμένου σχολείου», παρατήρησε η υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ.
«Στο Ιόνιο», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, «βουλευτής του ΚΚΕ καλεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε κοινή συστράτευση για το κλείσιμο των σχολείων. Σε υπό κατάληψη σχολείο στη Λευκάδα, όμως, ο διευθυντής απαντά ότι δεν έχει κανένα κενό στην τάξη και ότι το 95% των βιβλίων έχουν παραληφθεί. Κάποιοι, ωστόσο αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη με λουκέτο και με σύνθημα "ανυπακοή στους Διευθυντές και τους δασκάλους"» και επικαλέστηκε στοιχεία σε όλη την Ελλάδα για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε σχολεία και εκπαιδευτικές διαδικασίες.
«Η αγωνία που εκφράζετε με την ερώτησή σας, δεν αφορά τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά τους εξωσχολικούς παράγοντες που με διάφορα ονόματα και τύπους κάνουν βίαιες παρεμβάσεις στα σχολεία», συνέχισε η κ. Διαμαντοπούλου και κάλεσε όλους να πάρουν επίσημη θέση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ