Type Here to Get Search Results !

«Το ευρώ δεν έπεισε κανέναν»

Σε μια ακόμα εκτός … «διπλωματικών ορίων» δήλωση προχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αυτή τη φορά «επιτιθέμενος» αρχικώς κατά του ευρώ (!) και στη συνέχεια κατά των ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, ο Καβαλιέρε, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, τις πιέσεις των Ευρωπαίων εταίρων του για άμεσες διαρθρωτικές παρεμβάσεις, αλλά και τις πιέσεις των αγορών που πλέον έχουν βάλει ξεκάθαρα στο στόχαστρό τους την ιταλική οικονομία, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε μια παρέμβαση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το εξωτερικό εμπόριο της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντας το ευρώ ως «περίεργο νόμισμα» και ως «κύρια πηγή των δεινών των ευρωπαϊκών οικονομιών»!
Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του στην "Γενική Συνέλευση για το εμπόριο της Ιταλίας με το εξωτερικό", ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Το ευρώ δεν έπεισε κανέναν, είναι ένα περίεργο νόμισμα, δεν υπάρχει μια κεντρική τράπεζα ως σημείο αναφοράς, ούτε μια ενωμένη κυβέρνηση για την οικονομία». Για να προσθέσει πως «για τον λόγο αυτό, επειδή είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση της κερδοσκοπίας και είναι προβληματική η διάθεση των ομολόγων που καλύπτουν το δημόσιο χρέος».
Άμεση ήταν η αντίδραση της Αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι ως ανεύθυνες και επικίνδυνες, ιδίως από την στιγμή που η Ιταλία είναι "υπό στενή ευρωπαϊκή παρακολούθηση". Και κατηγόρησαν τον Καβαλιέρε πως διολισθαίνει σε συνεχείς παραχωρήσεις προς τις ευρωσκεπτικιστικές θέσεις της Λέγκα του Βορρά, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ