Type Here to Get Search Results !

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο εκλογών

Εν όψει μιας από τις κρισιμότερες, για τα ελληνικά συμφέροντα, συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με δεδομένη την ρευστότητα, στο ευρωπαϊκό και στο εσωτερικό πεδίο, όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης και την διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων παραμένουν ανοικτά.
Η λογική των πολιτικών πραγμάτων -στάση των πολιτικών δυνάμεων, «νομοθετική κόπωση» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η «μεταρρυθμιστική αδυναμία» ενίων υπουργών, οι κοινωνικές αντοχές και αντιδράσεις- υπονομεύει τον ήδη δύσκολο δρόμο της κυβέρνησης και ναρκοθετεί τις όποιες «πολιτικές πρωτοβουλίες» της κυβερνητικής ηγεσίας.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να ανταποκριθεί στις παραινέσεις βουλευτών και υπουργών «να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες», γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα περιθώρια που διαθέτει είναι περιορισμένα.
Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και αναλόγως της ιδιαίτερης ταύτισης που διατηρούν μεταξύ τους τα στελέχη των διαφόρων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί, οι προτροπές προς τον πρωθυπουργό υποδεικνύουν:
- είτε να αναζητήσει ευρύτερες στηρίξεις για το κυβερνητικό έργο,
- είτε να «εκβιάσει» τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητώντας την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, από 180 βουλευτές. Αυτό το τελευταίο, με δεδομένη την άρνηση της Ν.Δ. να συμπράξει, οδηγεί κατευθείαν σε πρόωρες εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ