Type Here to Get Search Results !

«Ρίξτε μας αν είμαστε αναποτελεσματικοί»

Στους βουλευτές του ΠαΣοΚ πέταξε το γάντι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος ενόψει των διαδικασιών ψήφισης όλων των νομοσχεδίων της επόμενης περιόδου.
Στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και αφότου άκουσε ενστάσεις και παρατηρήσεις πολλών βουλευτών ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Αν θεωρείτε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική ή δεν έχει το ηθικό υπόβαθρο για να νομοθετήσει όλα αυτά τα μέτρα, τότε ρίξτε την».
Η αντίδραση αυτή του κ. Βενιζέλου ερμηνεύθηκε από πολλούς βουλευτές ως πρόκληση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να δοθεί ένα τέλος στη διαδικασία που έχει παγιωθεί με δεκάδες βουλευτές να ασκούν κριτική δημοσίως ή σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών οργάνων, οι οποίοι διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα ψηφίζοντας όμως τελικά όλα τα νομοσχέδια.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κυρία Βάσω Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν υπάρχει διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι με τη μορφή που έχει σήμερα το πολυνομοσχέδιο για το μισθολόγιο, το βαθμολόγιο και τις συλλογικές συμβάσεις, δεν περνάει. Η ίδια ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, πριν βγουν στην εφεδρεία χιλιάδες εργαζόμενοι, να καταργηθούν οι 77 οργανισμοί που ιδρύθηκαν από την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ την τελευταία διετία. Επίσης η κυρία Παπανδρέου πρότεινε τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων της τελευταίας δεκαετίας αλλά και να ελεγχθεί η προσωπική περιουσία μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου και φοροφυγάδων.
Στην παρέμβασή της η κυρία Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι η απότομη μείωση των μισθών από 10-30% θα αφαιρέσει 4,5 έως 13,5 δις ευρώ από την ελληνική οικονομία και θα έχει ως αποτέλεσμα μείωση του ΑΕΠ κατά 2 - 6,3%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ