Type Here to Get Search Results !

Ξαναλέει όχι στη συγκυβέρνηση, επιμένει για εκλογές

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, ακόμα και σε βουλευτές εντός του κόμματός του, έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, απορρίποντας -όπως είχε προαναγγείλει το Βήμα από το περασμένο Σάββατο- τα σενάρια συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης σωτήριας, αλλά και την επαναφορά ονομάτων προς αξιοποίηση από το παρελθόν.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., θέλησε να βάλει την...«κόκκινη γραμμή» και για δικά του στελέχη, διαμηνύοντας ότι δεν υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς και παράλληλα ζήτησε εκ νέου εκλογές.
Ο κ. Σαμαράς θέλησε με την τοποθέτησή του -που ήταν αρκετά ξεκάθαρη, όπως λένε στενοί του συνεργάτες- να αποδυναμώσει πλήρως, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό, τα σενάρια περί συγκυβέρνησης που ξανάρχισαν να φουντώνουν.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε στόχο προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο προς την κυβέρνηση και το εσωτερικό του κόμματός του, όσο και σε διάφορα, «εξωθεσμικά κέντρα», όπως τα χαρακτηρίζουν στενοί του συνομιλητές, που πιέζουν με ένταση να γίνει άμεσα πράξη μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συγκυβέρνηση.
Ο κ. Σαμαράς με την κίνησή του να πει ένα ξεκάθαρο «όχι» στα σενάρια περί συγκυβέρνησης, προσπαθεί να προλάβει τυχόν πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στο παρασκήνιο, μέσω των οποίων επιχειρείται και εμπλοκή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα.
Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Σαμαρά, ότι οι λύσεις και οι θυσίες που πρέπει να γίνουν, απαιτούν και προϋποθέτουν ότι ο λαός συμφωνεί και τις στηρίζει. «Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν ελεύθερα και δημοκρατικά στο προσκήνιο. Οχι στο παρασκήνιο, με αιφνιδιασμούς και εκβιασμούς. Αλλιώς θα διευρυνθεί το σχίσμα ανάμεσα στην πολιτική και το λαό» είπε προκαλώντας πολλαπλά ερωτηματικά για τη συγκεκριμένη φράση.
Σύμφωνα με πολλούς εκ της ηγετικής ομάδας, η υπογράμμιση για αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ελεύθερα, δημοκρατικά και στο παρασκήνιο, είναι μια φράση - «κλειδί» που εάν αποκωδικοποιηθεί κατάλληλα λέει πάρα πολλά για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ