Type Here to Get Search Results !

Προϋπολογισμός και εφεδρεία στο υπουργικό της Κυριακής

Στις 6 το απόγευμα της Κυριακής θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ασχοληθεί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, το οποίο θα κατατεθεί, κατά τα προβλεπόμενα, στη Βουλή τη Δευτέρα. Επίσης αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας εγείρουν ενστάσεις στο «ήπιο» σενάριο που παρουσίασε η ελληνική πλευρά, που προτείνει η εφαρμογή του μέτρου να ισχύσει για όσους είναι κοντά στη σύνταξη. Η βασική ένσταση των δανειστών μας είναι ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος, γι' αυτό και ζητούν να γίνουν απολύσεις προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό κόστος και να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης των δαπανών κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το 2011.
Η κυβέρνηση πάντως το βράδυ της Κυριακής καλείται να πάρει αποφάσεις «εδώ και τώρα» για την εργασιακή εφεδρεία, ακόμη και για απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας αναφέρθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ, έδωσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η υπόθεση αυτή πρέπει να τελειώνει προκειμένου να μην υπάρχει ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους δημόσιους υπαλλήλους, να γίνει με νομικά ορθό τρόπο ώστε να ξεπεραστούν τα συνταγματικά εμπόδια και να υπάρξουν αντικειμενικά κριτήρια στην κατάρτιση της λίστας του προσωπικού που θα τεθεί σε εφεδρεία.
Προϋπολογισμός
Σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2012, που πρέπει να ψηφιστεί έως τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να «κλειδώσουν» πρόσθετα μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ. Ενα ακόμη θέμα που βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, με επίκεντρο εκείνο των ταξί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ