Type Here to Get Search Results !

"Εισβολή" αποστράτων στο Πεντάγωνο!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους μερικές εκατοντάδες απόστρατοι, αφού έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά των συνταξιούχων, παραβίασαν την κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση.
Ο Πάνος Μπεγλίτης ήταν στη Βουλή, απαντώντας σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, και απαίτησε από τα κόμματα να καταδικάσουν τα γεγονότα. Απείλησε δε ότι οι απόστρατοι "θα παταχθούν" και τους κατηγόρησε για σχέσεις με τη Ν.Δ., όπου έχει αναλάβει υπεύθυνος για τους αποστράτους ο πρ. αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Καραμαλίκης. Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για "τραμπουκισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που αντιστρατεύονται τη δημοκρατική κυβέρνηση" και τόνισε ότι "δεν μπορεί οι απόστρατοι να είναι κράτος εν κράτει ούτε δικαιούνται να λειτουργούν με αντιδημοκρατικό τρόπο".
"Είναι προφανές ότι ο τρόπος που το έθεσε ο υπουργός το θέμα των αποστράτων δημιουργεί συνειρμούς στους οποίους δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Αν απειλείται πάντως η πατρίδα, σε καμία περίπτωση δεν απειλείται από τους απόστρατους, αλλά από μια ιδιότυπη πραξικοπηματική εισβολή μιας νέας οικονομικής πολιτικής", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης απάντησε ότι είναι υπέρ της νομιμότητας, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει "το αμόκ του υπουργού σε βάρος των απόστρατων. Δεν δικαιολογείται αυτού του είδους η απαξιωτική τοποθέτηση". Παρόμοια θέση κατά των τραμπουκισμών, αλλά υπέρ των απόστρατων και κατά της απειλής χρήσης βίας από την κυβέρνηση, εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής συνέστησε προσοχή και αντιμετώπιση του προβλήματος με πολιτικά μέσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ