Type Here to Get Search Results !

Επιμένει να μην ψηφίσει το άρθρο 37

Την κατηγορηματική αντίθεσή της για το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, εξέφρασε χθες η Λούκα Κατσέλη.
Η τέως υπουργός παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μόνο από το ΠΑΣΟΚ, στην κοινή συνεδρίαση δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών κατέστησε σαφές ότι θα το καταψηφίσει μεθαύριο στην Ολομέλεια αφού - όπως είπε - ανέμενε να υπάρξει «νέος γύρος διαβούλευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους κοινωνικούς εταίρους». Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις προς Μαξίμου από υπουργούς για τη διαγραφή της.
Η κ. Κατσέλη - αφού είχε προηγηθεί η επιστολή παραίτησης προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου του κυβερνητικού βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης Θωμά Ρομπόπουλου (σ.σ. τη θέση του καταλαμβάνει η Βούλα Τεκτονίδου) - υποστήριξε στη χθεσινή συνεδρίαση ότι θα ενταθεί η ύφεση αν εφαρμοστεί η μείωση των μισθών των εργαζομένων, πως με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ουσιαστικά θα καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις με συνέπεια «να φθάσουμε να μην έχουμε στο τέλος Εθνική Συλλογική Σύμβαση» και ότι «πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι να ρυθμίσουν τα του οίκου τους, όπως άλλωστε ζήτησαν και οι εκπρόσωποί τους στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης του πολυνομοσχεδίου».
«Προτείνω στην κυβέρνηση να ζητήσει από τους κοινωνικούς εταίρους να καθήσουν με την τρόικα και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρουν τρόπους αναπροσαρμογών και με βάση αυτό να ανακληθεί το επίμαχο άρθρο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κατσέλη. Οταν όμως, λίγο πριν από το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, διαπίστωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εμμένει στη θέση της και δεν υπαναχωρεί στη διατύπωση του συγκεκριμένου άρθρου, η τέως υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να το ψηφίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ