Type Here to Get Search Results !

Ξορκίζουν την κρίση με κοινό ανακοινωθέν οι G20

Την ανάληψη ισχυρής και συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπόσχεται η ομάδα του G20.
Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον και έκαναν την έκπληξη εκδίδοντας κοινό ανακοινωθέν μετά την πρώτη ημέρα των εργασιών, επιχειρώντας να κατευνάσουν τις αγορές.
Η ομάδα του G20 διαβεβαιώνει για την επαρκή χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος και για την ανάληψη όλων των "απαραίτητων ενεργιών προκειμένου να προστατευτεί η σταθερότητα" των τραπεζών και των αγορών.
Η ανακοίνωση είδε το φως της δημοσιότητας λίγο μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Ν. Υόρκης το οποίο χθες ακολούθησε την πτωτική πορεία των αγορών της Ασίας και της Ευρώπης και είδε τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά σχεδόν 400 μονάδες.
Ωστόσο πέρα από τις γενικόλογες διαβεβαιώσεις η ομάδα του G20 δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών να μιλάει για σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης με μέθοδο και σαφές χρονοδιάγραμμα.
Οι αγορές της Ασίας ερμήνευσαν το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος ως άλλο ένα στοιχείο ασάφειας και οι σημαντικότεροι δείκτες της περιοχής κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφώνεται κοντά στο 1,35.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ